Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Momentum og midtvejsstatus

01.05.2024 11:39

Fem kampe, fire sejre, én uafgjort og en målscore på 14-7. Det er faktum efter, at halvdelen af kampene i Mesterskabsspillet er overstået. 

Vi har talt med anfører Kian Hansen og midtbanegeneral Jeppe Tverskov, der kommer med en midtvejsevaluering og fortæller om vigtigheden ved at holde et spillemæssigt momentum fra kamp til kamp. 

Kian Hansen

- Jeg synes bestemt, at de første fem kampe i slutspillet er mere godkendt. Både spillemæssigt og resultatmæssigt. Fire sejre og en uafgjort havde man købt på forhånd. Vi har fået tre point i Herning, hvor vi ikke havde vundet længe. Vi har fået tre point i Silkeborg, hvor vi også normalt har det svært. Så vi har fået en helt fantastisk start, synes jeg. - Vi kan også gå længere tilbage end bare slutspillet, hvor vi heller ikke tabte. Så jeg synes, at vi i lang tid har været inde i en rigtig god periode, hvor vi har leveret gode præstationer og gode resultater. Men det starter altsammen til vores træninger. Vi træner på et rigtig højt niveau, hvor vi presser hinanden hver dag og stiller os ikke tilfredse med at tabe i interne ting på banen. Og det tror jeg, at vi får bragt med ind i kampene på en rigtig god måde, hvor vi stiller høje krav til os selv. - Der har været lange perioder af kampene, hvor vi har været rigtig gode. Den sidste halve times tid ovre i Herning bliver vi lidt trykket og skal ændre mindsettet og krige tingene hjem. Lidt det samme kan siges om kampen mod Silkeborg, hvor vi ikke spiller vores bedste kamp. Men jeg synes, at det, at vi også kan vinde gennem andre dyder end kun flot fodbold, viser en udvikling hos os. Det er en ting, som vi har bygget på i de sidste par år. - Vi vil gerne bygge videre på det momentum, vi har fået opbygget. Sejre avler sejre, og det giver energi og stor tro på tingene. Og nogle gange kommer man rigtig langt ved at tro på, at det kan lade sig gøre. - Hvis vi kan spille sådan, som vi præsterede i anden halvleg mod Brøndby over 90 minutter, så bliver vi rigtig svære at bide skeer med. Det, at vi kan få justeret de ting i pausen, hvor vi så går ud og dominerer Brøndby så meget, som vi gjorde, viser, hvilken gruppe, vi er. Små korrektioner gør, at vi kan ændre kampbilledet. Så vi kan tage rigtig meget med fra vores anden halvleg mod Brøndby til AGF-kampen.

Jeppe Tverskov

- Hvis man inden slutspillet havde sagt, at vi ville stå med fire sejre og en uafgjort efter de første fem kampe, så havde vi bestemt købt den. Vi havde et udgangspunkt i, at det var dét, det krævede, hvis vi skulle op og blande os der, hvor det er rigtig sjovt. - Jeg synes, at vores offensiv har været rigtig dygtig. Og jeg synes, at det har været dejligt at kunne give dem en masse ros også. Der har været perioder tidligere på sæsonen, hvor defensiven er blevet rost meget. Så det er godt, at vi også kan give vores offensive linje noget ros. Det er virkelig godt at se, at der er så mange af vores offensive spillere, der er i så god form - og også at vi har så mange forskellige typer deroppe, som bliver brugt på forskellige måder, men alle bridrager til vores spil. - Momentum er et meget brugt ord i fodboldverdenen. Men der er helt klart noget i, at når man vinder og spiller godt, så giver det selvtillid. Og det er noget, man fører med sig videre på træningsbanen og til den efterfølgende kamp. Og det er også det, jeg synes, vi har set i slutspillet. Vi har vist, at vi sagtens kan spille op med alle herhjemme - og det giver selvtillid til hele holdet. - Nu fik vi ikke det ønskede resultat mod Brøndby. Men jeg synes, at vi i anden halvleg virkelig viser, hvor godt et hold, vi er. Og det er det spil, vi skal tage med videre ind til denne her træningsuge og til fredagens kamp mod AGF.