Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Sports Photo

Sejren glippede til slut: Manglede de sidste procenter hele vejen rundt

17.03.2024 19:40

Ibrahim Osman så i første omgang ud til at blive matchvinder, da Randers FC gæstede Right to Dream Park til sidste runde af 3F Superligaens grundspil.

I det 90. minut satte Randers' Simen Bolkan Nordli imidlertid et straffespark i kassen til pointdeling. 1-1 stod der derfor på storskærmen, da dommeren fløjtede af.

Martin Frese sad over med karantæne, og anfører Kian Hansen var nedlagt af sygdom. Anførerbindet sad derfor på armen af Jeppe Tverskov, og skuffelsen stod malet i ansigtet, da han svarede på pressens spørgsmål efter opgøret.

Det samme gjaldt cheftræner Johannes Hoff Thorup, som havde ønsket at se FCN-holdet være endnu dominerende i opgøret i jagten på de tre point.

- Det, der fylder mest, er, at vi ikke vinder. Det havde været vigtigt for os og et godt afsæt til mesterskabsspillet med tre sejre i streg, så det er jeg rigtig ærgerlig over. Der var stadig fine ting i spillet, og vi fik også åbnet dem i både første og anden halvleg, hvor vi kom ind i feltet og fik slået nogle indlæg, men som i det meste af kampen var det de der sidste procenter, hvor vi ikke er dygtige nok. Og det er både i løb, afleveringer, afslutninger osv., hvor vi mangler skarphed. Vi bliver selvfølgelig nødt til at kigge og analysere på hvorfor, for jeg synes egentlig, at der har været mange gode ting op mod denne kamp, og det fik vi ikke fulgt op på.

- Vi spillede for meget tilbage, hvor der ellers var mulighed for at spille fremad. Man kan sige, at vi spillede for "sikkert" på den kedelige måde i mange situationer, hvor vi havde andre muligheder. Det hører dog med til historien, at vi manglede kvalitet i de situationer, hvor vi valgte at spille fremad. Vi var ikke skarpe nok i nærmest hele paletten rundt, og det kan selvfølgelig have noget med både bevægelse og udførelse at gøre, men jeg synes også, at der generelt manglede skarphed og acceleration.

Input fra analytikerne undervejs

Til alle kampe er der masser af kommunikation mellem bænken og holdets analytikere, der sidder og kigger på kampens udvikling oppefra. Og holder øje med både taktiske dilemmaer og data på kampens udvikling.

Det satte vi fokus på i optakten til aftenens kamp (læs artiklen her).

Mod Randers blev der især kommunikeret om, hvordan kampen udviklede sig i forhold til mulighederne for at skabe flere chancer og samtidig gardere sig bedst muligt mod gæsternes farlige omstillinger.

- Vi kiggede mest på vores opbygningsspil undervejs – hvordan vi kunne komme endnu mere rundt om dem, for det var dér, vi kunne se, at der var plads. Vi ændrede på et tidspunkt til at bygge op med tre spillere nedefra for at se, om det kunne give os noget mere på den front og skabe flere chancer. Det var de største overvejelser.

- Og så havde vi hele tiden et gennemgående fokus på deres omstillinger. Det vil jo gerne ramme os, så det skulle vi være påpasselige overfor, mens vi samtidig forsøgte at dominere og skabe mere. Her har analytikerne hele tiden et blik oppefra, hvor de kan hjælpe med vores positioner på banen – og et øje på, om vi på et tidspunkt bliver for åbne. For det er vi nødt til at være opmærksomme på i sådan en kamp, og derfor er der også en del kommunikation om dette undervejs. Vi prøver også at bytte rundt på nogle spillere undervejs, og vi sætter eksempelvis Osman ind ind for at se, om vi kan udfordre deres backs noget mere i stedet for at bruge for mange afleveringer på det.

I næste weekend er der pause på grund af landskampe. Næste opgave bliver derfor den første af to pokalsemifinaler mod AGF, der spilles fredag den 29. marts på hjemmebane.

Billetsalget er allerede i fuld gang på billet.fcn.dk. Her er det også muligt at købe en slutspilspakke, der gælder til resten af forårets hjemmekampe – det vil sige pokalsemifinalen + de fem slutspilskampe i 3F Superligaen til en favorabel pris.