Optakt til semifinalen: Vi lærte en masse i sidste sæson

28.03.2024 10:30

I morgen sparker vi første opgør i pokalsemifinalen i gang i Right to Dream Park, når vi får besøg af AGF inden returopgøret den 11. april i Aarhus.

Det er ikke første gang, vi står i en pokalsemifinale, der skal spilles over to kampe, da vi i sidste sæson stod i selv samme situation. Her var modstanderen FC København, og vi trak desværre det korteste strå efter en tæt og målrig affære.

Det er derfor ikke en uvant situation for mange af spillerne at skulle ind og præstere både fysisk og mentalt over to opgør.

Vi har i den anledning taget en snak med Superliga-holdets mentaltræner, Troels Thorsteinsson, om hvordan han forbereder spillerne på det første af to opgør, og hvordan sidste års erfaring kan bruges nu.

Her kan du få et indblik i, hvordan Troels Thorsteinsson arbejder med spillerne frem mod en vigtig kamp, samt hvordan Kian Hansen og Oliver Villadsen håber at kunne bruge sidste års pokalsemifinaler positivt mod AGF.

Den mentale gameplan

- Vi har den samme optakt til alle vores kampe, og vi har ikke ændret noget specifikt i forberedelserne frem mod morgendagens pokalsemifinale mod AGF. Vi behandler den på samme måde som en Superliga-kamp og alle andre kampe og stoler på vores forberedelse. - Dér, hvor det kan ændre sig en smule, er i eksekveringen af den sidste del af kampen, hvor det mentale og sportslige fokus er rettet mod det samlede resultat af de to kampe. Så der har jeg til opgave at forberede spillerne mentalt på forskellige scenarier. - Vi ved, at vi er rigtig stærke på hjemmebane, og derfor går vi også på banen med en stor tro på os selv, når vi spiller hjemme i Right to Dream Park. Vi er altid favoritter på hjemmebane. - Vi er bedst, når vi spiller positiv og offensiv fodbold, og det kommer vi også til i begge pokalsemifinaler. I morgen går vi som altid ud for at vinde, hvor vi skal følge vores mentale gameplan. Vi skal forsøge at skabe det bedste udgangspunkt før kampen i Aarhus og jagte flere mål, så vi sikrer os et godt resultat her i Right to Dream Park. - Jeg ved, at drengene elsker at spille kampene, når det spidser til, og at der er noget på spil. Vi lærte en masse i sidste sæson, og det har vi allerede haft gavn af i denne sæson, hvilket jeg også håber kommer til udtryk i de to pokalsemifinaler. - Vi har stor tro på os selv og pokalfinalen er et stort mål for os.

Kian Hansen

- Alle pokalkampe har lidt deres eget liv. Men det er klart, at vi skal gå efter at få så godt et udgangspunkt som muligt her i Right to Dream Park, inden vi skal en tur til Aarhus. Jeg håber, vi har lært nogle ting og er blevet klogere siden sidste års semifinaler. Det er dog svært at sige, da kampene oftest lever deres eget liv. - Man kan som spiller fornemme, at pokalfinalen ligger lige på den anden side af tunnelen, så vejen derhen virker ikke så lang. Dertil føler man måske, at der er lidt mere på spil end de normale tre point. - Det, vi nok også skal tage med som læring, er, at vi spiller om mål og ikke point i de her kampe. Og det er sindssyg vigtigt at huske på, at et enkelt mål fra eller til kan være afgørende, så hvis vi fører 2-0 herude i morgen, så skal vi sgu sætte en ære i at holde det nul, når vi spiller om mål på den måde, som vi gør i pokalen. Det er sindssyg vigtigt.