FC Nordsjælland vinder topbrag mod HB Køge

23.03.2024 16:54

Hæsblæsende 1. halvleg

FC Nordsjælland tog lørdag eftermiddag en stor skalp i toppen af Gjensidige Kvindeligaen, da vi på hjemmebane vandt 1-0 over de forsvarende mestre fra HB Køge. Dermed kravler vi op på ligaens førsteplads og overhaler netop HB Køge og  Brøndby, som dog møder Fortuna Hjørring søndag og har mulighed for at generobre førstepladsen.   FC Nordsjælland startede kampen bedst og satte gæsterne fra HB Køge under pres. Alma Aagard sled sig igennem til en fin afslutning efter et par minutter, som dog blev pareret af Alberte Vingum i Køge-målet. HB Køge spillede sig dog langsomt ind i kampen og begyndte at vise tænder offensivt. Og efter 20 minutter var de tæt på at bringe sig i front efter et koks i FCN’s opspil, men Amanda Brunholt i FCN-målet var vågen og afværgede. Gæsterne overtog teten på kampen og var igen tæt på at bringe sig i front få minutter senere, men hovedstødet fra Cecilie Fløe tog ydersiden af stolpen. Det tvang FC Nordsjælland til at geare op – og med ti minutter til pause kom forløsningen, da Cecilie Larsen kunne prikke bolden de sidste centimeter over målstregen efter et fremragende opspil af først Anna Walter og dernæst Alma Aagaard. Vi kunne derfor går til pause med en 1-0 føring.

Hård fight til tre point

HB Køge kom bedst ud til anden halvleg og pressede FC Nordsjælland tilbage på egen halvdel. Det udmundede sig dog ikke i de store chancer før efter en time spil, hvor gæsterne var tæt på at bringe balance i regnskabet efter et godt angreb, men bolden sneg sig forbi stolpen.  Generelt var halvlegen mere præget af fight fra begge mandskaber end store chancer – og FCN kæmpede for at holde fast i føringen. Samtidig forsøgte HB Køge at spille sig til de store muligheder, men FC Nordsjælland stod solidt i forsvaret – ligesom tilfældet har været det i de tidligere syv kampe hjemme i Right to Dream Park, hvor FC Nordsjælland stadig ikke har lukket et eneste mål ind. En imponerende statistik, som med dagens resultat blev udbygget til otte. Med fem minutter tilbage af opgøret var Alma Aagaard tæt på at lukke kampen, men desværre prellede hendes gode afslutning af på undersiden af overliggeren. Det havde heldigvis ikke betydning for kampens udfald, for FC Nordsjælland endte med at kunne hæve armene i vejret og fejre de tre afgørende point i topstriden.

Et kæmpe resultat

Cheftræner Chris Sargeant var stolt af det, han så holdet præstere lørdag eftermiddag - og fremhævede særligt den fight, spillerne viste for hinanden for at holde fast i føringen.  - Det her var et kæmpe resultat for os! Jeg er enormt stolt af den indsats, vi viser i dag - og forsvarsmæssigt synes jeg, at det er den bedste kamp, vi har præsteret i hele sæsonen. Vi holder HB Køge, som er et virkelig dygtigt mandskab, på meget få chancer. Og det er det, der gør, at vi vinder kampen i dag.  - Først og fremmest er jeg virkelig glad for den måde, spillerne kæmper for hinanden på. Jeg føler, at vi havde fin kontrol over kampen i første halvleg. Men i anden halvleg kommer de stærkt ud og vi mister kontrollen lidt mere. Men vi forsvarede rigtig godt i dag.  - Man ser altid tilbage på visse kampe, når sæsonen er slut - og denne her kan vise sig at være helt afgørende for os. Det er altid svært at spille mod HB Køge, og at vi i dag kan slå dem og få de tre point er så afgørende. Jeg er meget stolt af det, spillerne viser derude, lyder det fra Chris Sargeant, der roser atmosfæren og stemningen fra tribunerne under dagens kamp. - Det var fantastisk at opleve den støtte fra fansene, som vi mærker i dag. Jeg har også lige fortalt dem, at den opbakning, de giver, gør, at spillerne finder energien til at løbe de ekstra meter i kampens sidste ti minutter, hvor det begynder at blive rigtig hårdt. Så de er en stor del af årsagen til, at vi lykkes med at få de tre point i dag.  Næste opgave for Chris Sargeant og resten af FCN-mandskabet bliver på lørdag den 30. marts, hvor endnu et tophold kommer på besøg i Right to Dream Park - nemlig Brøndby IF.  Du kan sikre dig billetter til kampen her 👇