Optakt inden topkampen i Køge: Selvtilliden skal bringes videre

02.05.2024 10:00

Lørdag eftermiddag spillede FC Nordsjællands Kvindeliga-hold sig et stort skridt nærmere årets Pokalfinale, da de hjemme i Right to Dream Park vandt med hele 7-0 over Næstved HG i den første semifinale. 

Næste weekend står den igen på Kvindeliga-fodbold, når vi søndag skal til Køge og møde de forsvarende mestre fra HB Køge. Men hvordan bringer man selvtilliden fra en 7-0-sejr med til en træningsuge og ind til en vigtig topkamp i en tæt Kvindeliga? 

Det har vi talt med Cheftræner Chris Sargeant og anfører Winonah Heatley om her 🔻

Chris Sargeant

- Det var fantastisk, at vi fik scoret så mange mål mod Næstved. Vi var meget effektive og sikre i vores spil. Og vi spillede generelt rigtig god fodbold. - Det er altid godt at gå ind til en stor kamp, som den vi skal spille på søndag mod HB Køge, efter en god præstation. Det giver naturligvis en masse selvtillid - og den selvtillid skal vi bringe med ind på banen til kampen på søndag. - Men det bliver en helt anden kamp. HB Køge er en virkelig dygtig modstander. De er et tophold, så vi får nok ikke så meget tid og plads med bolden, som vi gjorde i weekenden. - Men vi kan helt sikkert tage en masse tro på os selv med fra kampen mod Næstved og ind til kampen mod HB Køge. Derudover kan vi også se præcis, hvad vi kigger efter, når vi taler om "en helstøbt præstation". Vi skal spille på samme måde, som vi gjorde i lørdags - men vi skal kunne gøre det med mindre tid på bolden og på mindre plads. For vi møder et tophold på søndag. - En præstation og et resultat på 7-0 kan kun give spillerne et boost i den rigtige retning. Det var godt, at vi fik bragt en masse spillere i aktion, der har arbejdet rigtig hårdt på træningsbanen. De fortjener spilletid, og det var dejligt at kunne belønne dem for deres hårde arbejde. - Vi har haft en træningsuge med et hold, der er fyldt med selvtillid. Og det er et rigtig godt udgangspunkt, for det er en virkelig svær kamp, vi skal til Køge og spille på søndag. De kommer til at være sultne efter at revanchere deres nederlag herude tidligere på foråret. Begge hold har meget at spille for, så det har alle ingredienser til at blive en virkelig god kamp.

Winonah Heatley

- Når vi spiller vores eget spil og rammer dagen, så kommer resultaterne automatisk. Og i lørdagens kamp mod Næstved havde vi meget fokus på præstationen. Og man må sige, at det gav bonus. - Det giver os hundrede procent et kæmpe boost frem mod vores vigtige kamp mod Køge i weekenden. I ligaen har vi haft nogle ret tætte kampe, men det beviser noget over for os selv, at vi er i stand til at køre et hold som Næstved over. - Så det helt klart noget selvtillid. Også at det var seks forskellige målscorere i kampen var meget positivt. Og det kan vi helt klart bruge til at bygge op til kampen mod HB Køge. - I de sidste par uger har vi haft en del rigtige tætte kampe i ligaen. Det har vi arbejdet på som hold - og nogle af de ting klikkede bare i weekenden. Det føltes som om, at vi ramte et nyt niveau - og det er et niveau, som vi meget gerne skal ramme igen på søndag. - Vi har stor respekt for HB Køge og vi ved, at de altid leverer rigtige gode kampe mod de bedste hold herhjemme. Så det vigtigste for os bliver at holde fokus på vores egen præstation. Så længe vi præsterer, som jeg ved, vi kan, så tror jeg også på, at vi kan slå HB Køge på søndag. 🏟 Søndagens kamp mod HB Køge sparkes igang klokken 13.00.