FC Nordsjælland vinder topkamp mod HB Køge

05.05.2024 16:47

Det lignede længe en pointdeler, men i de døende minutter dukkede vores tilbagevendte topscorer Emilía Ásgeirsdóttir op og sikrede tre vigtige point i lørdagens udekamp mod HB Køge.

Særk start og stolpeskud

FC Nordsjælland startede som lyn og torden og allerede inden der var gået to minutter havde Anna Walter og Emmi Siren testet Alberte Vingum i Køge-målet.  Vingum måtte igen ud i fuld længde efter otte minutter, da en afretning fra en HB Køge-forvarsspiller havde direkte kurs mod målet.  Efter 25 minutter var det dog ikke Alberte Vingum, men stolpen, der redede hjemmeholdet fra at komme bagud, da et drøn fra Karen Linnebjerg ramte træværket.  Det var generelt FC Nordsjælland, der var det dominerende hold i første halvleg, men hjemmeholdet havde dog også et par farlige muligheder, som dog ikke blev omsat.  Derfor stod den stadig 0-0 ved pausen.

Comeback og forløsende scoring

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden halvleg og hvor det var os, der spillede og frem til fine chancer i starten af kampen, så var det nu HB Køge, der havde bolden mest. FC Nordsjælland stod dog imod presset og fik kæmpet sig tilbage i opgøret som minutterne skred frem. Efter en times spil gav Cheftræner Chris Sargeant comeback til topscorer Emilie Asgeirsdottir, der har siddet ude med en skade i hele foråret. Og hun skulle vise sig at få en afgørende rolle. I kampens døende minutter kom hun nemlig først på indlægget fra Anna Walter og sikrede FC Nordsjælland sejren. Det endte derfor med en vigtig 1-0 sejr mod de forsvarende mestre fra HB Køge søndag eftermiddag.