Optakt inden pokalsemifinale: Gnisten er større i år

25.04.2024 11:13

På lørdag skal vi forsøge at tage første skridt i retning af årets pokalfinale, når vi hjemme i Right to Dream Park tager imod Næstved. 

På holdet har vi en blanding af spillere, der har erfaring fra tidligere finaler og nye spillere, der aldrig har stået i en pokalfinale før - men fælles for alle er et ønske om at nå finalen og forsvare den pokaltitel, vi fik til Farum i sidste sæson. 

Karen Linnebjerg

20-årige Karen Linnebjerg scorede første mål i sidste års pokalfinale-sejr over Fortuna Hjørring. Og hun tror på, at vi kan gå hele vejen til finalen og foravare titlen - selvom Næstved bestemt ikke er et hold, der skal undervurderes. - Det betyder meget at præstere godt i pokalturneringen. Jeg syntes også, det var tydeligt sidste år, hvor meget den betød for os. Den er lidt ekstra betydningsfuld i år, da vi har mulighed for at forsvare vores titel og vinde den for andet år i træk, hvilket vil være utrolig fedt. - Jeg tror, at gnisten til at vinde i år er endnu større end sidste år, da vi nu også ligger med i toppen af ligaen, og gennem endnu en pokaltitel kan vise de andre hold, at det ikke er tilfældigt, at vi spiller med, hvor det er sjovt. - Pokalturneringen giver altid en ekstra energi til hele holdet, og det så vi også sidste år, hvor vi havde et lidt sløvt efterår, men alligevel formåede at løfte os selv i Gjensidige Kvindepokalen. Alle kæmpede med alt de havde i sig, og det er jeg sikker på, at vi også kommer til at gøre i år. - Vi havde jo problemer mod Næstved HG sidste år, og det har vi selvfølgelig også fokus på frem mod de kommende pokalsemifinale kampe. Pokalkampene har altid sit eget liv, og i år skal vi sørge for, at det ikke bliver lige så spændende som sidste år, da vi skal vise, at vi er det bedre hold. - Jeg er rigtig glad for, at vi starter på hjemmebane, så vi kan komme godt fra land og få et godt udgangspunkt. Vi kan forhåbentlig scorer en masse mål på lørdag, så vi kan gå ind på banen til den anden kamp med en ro i maven og uden at gøre det spændende ligesom sidste år. - Det vil være kæmpestort for os alle sammen at komme i pokalfinalen igen. Det har før os været de samme hold, der har løbet med titlen, så det vil være fedt at sætte FC Nordsjælland på pokalen endnu en gang.

Cecilie Larsen

Cecilie Larsen er en af holdets mest rutinerede spillere og har som én af tre tilbageværende spillere i truppen været en del af begge pokalfinaler, som FC Nordsjælland har spillet. Hun fortæller om det helt specielle ved pokalfinaler og hvordan hun kan bruge sin pokalerfaring til at hjælpe holdkammeraterne. - Der er ingen tvivl om, at det er en virkelig vigtig kamp på lørdag. Vi er på hjemmebane, så vi skal vinde kampen og skabe et godt udgangspunkt. Men Næstved er heller ikke et hold, som vi må undervurdere. De her pokalkampe har altid deres eget liv, så vi må ikke tage noget som helst for givet. - Vi har prøvet at stå i finalen før - og personligt har jeg været med til begge pokalfinaler, som vi har spillet i klubben. Og det er en helt fantastisk oplevelse, som jeg virkelig vil unde alle på holdet. Det er jo det helt overordnede mål, når man træder ind i pokalturneringen at nå dertil. Så derfor skal vi gøre alt hvad vi kan for, at vi igen kan stå i finalen i juni. - Der en en anden stemning og en helt anden energi på holdet, når man står i en pokalfinalen. Det giver bare noget andet. Der er en vildt fed atmosfære omkring kampen. Det vil også give hele holdet og klubben et stort boost. Det kunne vi mærke sidste år. - Op til pokalfinalen sidste år talte vi om, at vi var tre på holdet (Lærke Tingleff, Simone Andersen og Cecilie Larsen) der havde stået i en finale før. Og der arbejdede vi meget med at give noget erfaring videre. Det gav ret meget, at vi talte om nervøsitet ift. at det er okay at være nervøs, men at det skal kunne vendes til noget positivt. Det skal bruges til at opnå det rigtige spændingsniveau. - Man må gerne være nervøs og der må gerne være spænding. Det skal der være til de her kampe. Men det vigtige er, hvordan det kommer til udtryk på banen. Og det er der, man skal være rigtig skarp som hold til at hjælpe hinanden. - Det er rigtig vigtigt, at de unge spillere, som vi har på vores hold, kan læne sig op ad os andre, der har prøvet det før. Vi skal være en større støtte for dem, der ikke har stået i to pokalsemifinaler før.