Optakt inden AGF: Fokus på dødboldene

10.04.2024 07:19

Torsdag skal det afgørende slag slås, når vi på udebane møder AGF i Pokalturneringens anden semifinale. 
Første opgør hjemme i Right to Dream Park endte med et smalt nederlag på 2-3, så alt er fortsat åbent inden returopgøret på Ceres Park. 

Det er et fysisk stærkt mandskab, som vi står over for i Århus torsdag aften. Et hold, der sæsonen igennem både har været effektive på deres offensive dødbolde og dygtige til undgå scoringer imod på modstanderens dødbolde. Og det er da også et fokuspunkt i forberedelserne til kampen. 

Målmandstræner Magnus Pondus Hansen og analytiker Thor Herdal har ansvaret for vores dødbolde - både offensivt og defensivt. Og de fortæller her om, hvordan man forbereder sig på dødbolde mod et hold som AGF 🔻  

De defensive dødbolde

Magnus Pondus Hansen - Målmandstræner og ansvarlig for defensive dødbolde 

- Der er ingen tvivl om, at dødbolde er en af de faser i spillet, hvor AGF er bedst. Så derfor kunne man måske sige, at vi skulle gøre alt muligt anderledes op til kampen. Men sådan er det egentlig ikke. Vi gør, som vi plejer og kigger på modstanderens struktur.

- Og i AGF's tilfælde, så er det egentlig ikke fordi, de har mange forskellige varianter, som vi skal forberede os på. Det de gør, er rigtig tydeligt - de er bare hamrende gode til det. Og de har nogle spillere, som er castet helt perfekt til de roller, som de sætter dem op i.

- Så for os handler det om at finde ud af, hvordan vi kan sætte det op mere kollektivt, så vi ikke nødvendigvis spiller én til én men forsøger at sætte situationer op, så vi kommer til at være i numerisk overtal. 

- Med al respekt for vores dygtige headere, så ved vi godt, at det godt kan være svært at hamle op med en spiller som eksempelvis Frederik Tingager, som er den bedste header i Superligaen. Så hvordan kan vi strukturere os ud af at dække ham op. Det kigger vi meget på.  

Andreas Hansen: 

- Vi er jo forberedte på, at AGF er enormt dygtige på deres dødbolde. Og vi skal gøre alt for at undgå at give dumme hjørnespark og frispark væk. For der er de rigtig skarpe. 

-  Så det er klart noget, vi har fokus på. Op til kampen har vi trænet en masse på at forsvare dødbolde - både frispark og hjørnespark. Så jeg synes, at vi er godt forberedt. Men det er et godt hold og det er nogle store drenge, der er gode til det, de gør. Så det er noget af en mundfuld at skulle håndtere deres dødbolde. Men det er jeg sikker på, at vi godt kan klare.

- Som målmand er det jo også noget, som man skal forberede sig på mentalt inden kampen. Vi ved, at AGF ligger mange bolde ind tæt på målet, hvor det kræver, at jeg kommer ud og blander mig. Så det mentale i det har jeg med ind til kampen.