Fire på stribe: Historisk 7-2 sejr over AGF!

22.04.2024 18:41

En historisk storsejr

Det var fjerde Superliga-sejr på stribe der skulle jagtes, da vi mandag aften tog imod AGF hjemme i Right to Dream Park. Selvom forårstemperaturerne udeblev, var stemningen i top på lægterne fra kampens start. Og FC Nordsjælland gav de fremmødte noget at varme sig på allerede efter 13 minutter, da bolden havnede for fødderne af Daniel Svensson på kanten af AGF's straffesparksfelt. Som det mest naturlige i verden curlede svenskeren bolden over i modsatte hjørne uden chance for Bailey Peacock-Farrell i AGF-målet. 1-0 til FC Nordsjælland.  Men AGF er effektive - og første gang de for alvor var i nærheden af FCN-målet, var der gevinst. Patrick Mortensen kom først på et indlæg fra Gift Links i venstre side - og så var der balance i regnskabet.   Det skulle dog vise sig at være en stakket frist for AGF. For blot få minutter senere satte tilbagevendte Ibrahim Osman sidste fod på bolden efter et hjørnespark - og så var vi igen i front.  AGF har været skarpe på dødbolde i denne sæson, men mandag aften var det altså FC Nordsjælland, der viste skarpheden. Få minutter inden pausen udbyggede Jeppe Tverskov føringen til 3-1 efter et indstuderet hjørnespark, hvor midtbanespilleren dukkede op ved forreste stolpe.  Dermed kunne vi gå til pause foran 3-1.  Anden halvleg startede, som første sluttede og efter blot halvandet minut blev Andreas Schjelderup spillet fri til en god chance, men Peacock-Farrel reddede bolden sikkert.  Men Schjelderup skulle vise sig at spille en afgørende rolle i kampens sidste 45 minutter. For inden stadionuret havde rundet 60, havde nordmanden nemlig scoret to gange. Først efter 56 minutter, da han efter et par vævre træk på kanten af feltet udplacerede Baily Peacock-Farrel - og dernæst efter 59 minutter, da han sikkert omsatte et straffespark begået mod ham selv.  Men Schjelderup var langt fra færdig. Og med tyve minutter tilbage toppede han en imponerende indsats med sit tredje mål, da han efter en soltur i venstre side af AGF's felt sparkede bolden mellem benene på AGF-keeperen.  Patrick Mortensen fik dog pyntet på resultatet, da han fordoblede sin og AGF's scoringscifre med ti minutter tilbage af opgøret.  Det var dog ikke kampens sidste scoring, da indskiftede Conrad Harder også ville lege med og satte med et tørt hug uden for feltet to streger under de tre point mandag aften.

Johannes Hoff Thorup: Fantastisk for spillerne

Efter kampen var det selvsagt en yderst tilfreds cheftræner, der satte ord på sit holds indsats mandag aften. - Det er fantastisk for spillerne, at vi får leveret sådan en kamp, som vi gør i dag. Det er dem, der skal have den der rigtig gode fornemmelse, når de løber rundt inde på banen. Og det er det, vi udefra fornemmer, at der virkelig er lige i øjeblikket. Vi kan blive farlige hvornår det skulle være og på mange forskellige måder. - Der er mange spillere, der har tur i den og tror på deres aktioner. Og det er næsten det vigtigste. For så kan man brænde en chance, men man skal blive ved med at tro på, at den næste giver et mål. - Vi har altid tro på, at vi kan spille med alle hold, der er i Superligaen. Men selvfølgelig giver det en ekstra tro lige nu. Vi kan se, at vi i den grad får fortjeneste for de gode præstationer. Så der er en kæmpe tro på, at med den måde, vi gør tingene, så kan vi få alle kampe over på vores præmisser og gøre det til kampe, hvor vi virkelig får presset modstanderen. Og det forplanter sig selvfølgelig. Og det er med den tro på tingene, at spillerne går ind til kampene lige nu. Også med den frigjorthed, som det giver. - Der var rigtig god opbakning fra tribunerne i dag. Det kunne vi allerede fornemme under opvarmningen. De var med til at bære os igennem og de er i lige så høj grad med til at levere de her som spillerne er. Så vi glæder os til at se så mange som overhovedet muligt igen på søndag.

Hattrick-helten Schjelderup

Andreas Schjelderup var dagens nordmand i skysovs, da han med tre scoringer på et kvarter i anden halvleg leverede sit første hattrick som professionel. - Det er en helt fantastisk følelse. Og også en form for forløsning for mig. Mit første profesionelle hattrick og at gøre det for FC Nordsjælland her på hjemmebane, det var helt fantastisk. - I nogle kampe, så kan man mærke, at alt klikker for en. Og det var sådan en kamp i dag. Det var en sjov kamp at spille og jeg er selvfølglig virkelig glad for min egen, men også holdets præstation. Næste opgave for Andreas Schjelderup og co. er på søndag, når ligaens tophold fra Brøndby kommer på besøg i Right to Dream Park. Du kan sikre dig billetter til opgøret her 🔻