Vigtige tre point: Perfekt mental intensitet

13.04.2024 20:22

Lørdag aften skulle Kvindeliga-holdet igen spille Gjensidige Kvindeliga efter landsholdspausen, hvor flere af truppens spillere netop havde været afsted på forskellige landshold. Denne gang ventede Kolding Q på en svær udebane i Autocentralen Park i Kolding. 

Første halvleg bød på stor FCN-dominans i spillet, hvor vi kom frem til flere chancer og sad godt på spillet. Det endte i en drømmescoring af vores angriber Alma Aagaard. Efter 25 minutter kunne hun afdrible en modstander, hvor hun derefter sparkede bolden i kassen fra 30-35 meter og bragte os foran 0-1. 

Anden halvleg var en noget mere rodet affære, hvor Kolding fik presset lidt mere på og fik udnyttet, at de havde hjemmefordelen. Dog stod Kvindeliga-holdet rigtig godt imod, og vi kunne derfor notere os tre livsvigtige point til Gjensidige Kvindeligaen, hvor vi nu kun er ét point efter Brøndby på førstepladsen. 

Cheftræner Chris Sargeant var glad for præstationen efter kampen – og især det mentale aspekt i at vinde på en svær udebane. 

– Jeg er meget glad, da det var virkelig vigtige tre point for os. Det var to forskellige halvlege, vi spillede i dag. I første halvleg spillede vi fantastisk fodbold på en svær udebane. Vi vidste dog, at vi nok skulle kæmpe mere i anden halvleg, hvor vi blev nødt til at stå tættere sammen, at vise beslutsomhed og lukke af for, at de kunne score et mål. – Kolding er et svært hold at møde, der altid bliver ved med at kæmpe. De kan også godt lide at gøre kampene fysiske, hvilket vi stod godt imod i dag. Vi viste sammenhold og udstrålede god mental intensitet, hvilket vores mentalcoach, Kasper, har arbejdet med truppen omkring. Det kom virkelig til syne i anden halvleg, hvor vi skulle kæmpe, så det var en perfekt mental performance fra holdet. – Så overordnet en god performance fra holdet, hvor alle der kom på banen i dag – både fra start og som indskiftere, gjorde det fantastisk. Alle point vi kan få i den her liga betyder så meget. Ligaen er så åben og lige, så alle vores kampe er svære og hårde. Det er svært at spille i Kolding, så at vi kan komme her og få tre point, er fantastisk. – Nu indstiller vi fokusset på AGF på hjemme i Right to Dream Park i næste uge, hvilket vi virkelig glæder os til – og hvor vi igen vil kæmpe for de tre point.